[Afbeelding bedrijfslogo]

Start Omhoog

Allerveiligste polo ooit
Allerveiligste polo ooit Nieuwe Polo Nieuwe Transporter Wereldwijd marktaandeel naar 12%

 

[In aanbouw]

 

Vijf sterren voor veiligste Polo ooit

27-8-2009

In de aangescherpte crashtests van Euro NCAP heeft de nieuwe Volkswagen Polo de allerhoogste score van vijf sterren behaald. Door dit resultaat kan de Polo worden beschouwd als veiligste compacte auto van dit moment.

Bij de recent uitgevoerde proef van het European New Car Assessment Program (Euro NCAP) werd de Polo onder meer met een snelheid van 64 km/uur tegen een betonblok gereden. Daarbij bleef het compartiment voor inzittenden nagenoeg intact. De dummies die bij de crash werden gebruikt, leverden de Polo de hoogste scores op in de belangrijkste categorieŽn: bescherming voor inzittenden en veiligheid voor kinderen. De extreme stijfheid van de carrosserie draagt onder meer bij aan dit resultaat. Die stijfheid van de nieuwe Polo kwam tot stand door in de deuren en de voetenruimte gebruik te maken van staal van hoge sterkte. De dwarsbalk voorin zorgt ervoor dat bij een aanrijding de krachten goed worden verdeeld. 

ĎHarpí voor voetgangersveiligheid 
Ook de voetgangersveiligheid stond hoog op de prioriteitenlijst bij de ontwikkeling van de Polo. Hiervoor werd onder meer de Ďharpí ontwikkeld, een metaaldeel achter de voorbumper dat de noodzakelijke ruimte verschaft om beenletsel van voetgangers zoveel mogelijk te beperken. 
In de nieuwe procedures van Euro NCAP worden ook elektronische veiligheidssystemen getest die ongelukken helpen voorkomen of ernstige verwondingen vermijden. Een van de belangrijkste hiervan, het elektronisch stabiliteitsprogramma ESP, zit standaard op de nieuwe Polo. Daarnaast heeft de auto een uiterst effectieve combinatie van gordels en airbags en actieve hoofdsteunen op de voorstoelen die een     whiplash helpen tegengaan.

 

Bron: www.volkswagen.nl

 

U kunt een e-mailbericht met vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan kburkink@hotmail.com.
Copyright © 2009 VwBuksie.com
Laatst bijgewerkt: 31 augustus 2009